• Comença a impartir-se el Màster en Desenvolupament Personal i Lideratge a la Universitat de Barcelona (UB), una titulació pionera i disruptiva que té com a finalitat donar resposta a la crisi dels quaranta a través de l’autoconeixement i la reinvenció professional. De seguida es converteix en la titulació més demandada de la història d’aquesta universitat.
 • Es funda La Akademia, un moviment ciutadà que promou, de forma gratuïta, educació emocional per donar resposta a la crisi de l’adolescència entre nois i noies de 18 i 23 anys. Ara mateix compta amb més de 1.000 voluntaris i està present en més de 40 ciutats d’Espanya, Colòmbia, Argentina, Mèxic,
  Equador i Brasil.
 • Es crea el Borja Vilaseca Institute, que té com a missió democratitzar la saviesa per inspirar un canvi de paradigma de la societat.
 • Al març Borja Vilaseca imparteix la conferència “L’escola del futur”, en la qual per primera vegada, parla públicament sobre la seva idea i compromís de crear una escola conscient.

  Al maig contracta els serveis del bufet d’advocats liderat per Joan Josep Codina, especialitzat en centres educatius, que s’encarrega de vetllar que aquesta nova escola compleixi amb els requisits establerts per la Llei Orgànica d'Educació.

  Al juny contracta els serveis de Ferran Teixes, professional amb molts anys d’experiència en la gestió de centres educatius, com a director d'operacions. La seva funció és la de crear un model de negoci innovador basat en la creació d’una escola per a alumnes, una altra per a pares i una
  altra per a docents.
 • Al gener contracta les pedagogues i docents Margalida Gomila i Maribel del Toro. La seva funció és aterrar el programa pedagògic basat en les nou educacions conscients per a alumnes entre 2 i 18 anys. Al seu torn, s’obren oficialment les xarxes socials de l’escola conscient Terra.

  A l’octubre s’estrena la pàgina web de Terra, obrint la possibilitat que altres pedagogs i docents conscients puguin col·laborar i contribuir amb les seves idees i talent a enriquir aquest projecte.