Fes la teva donació desde la nostra fundació

FAQS Terra, ¿tens algun dubte?

No, encara no. Pretén obrir les seves portes al setembre de 2024 en Valldoreix (Barcelona) per a la franja d’edat de 3 a 5 anys.

Primerament en Valldoreix (Barcelona) i quan es desenvolupin totes les etapes educatives fins als 18 anys, pretenem obrir altres centres en la resta de la península i illes. Si estàs interessat/a a portar Terra al teu lloc de residència, contacta amb nosaltres.

Estem desenvolupant el projecte educatiu per etapes i, sí, estem en procés d’homologació oficial.

En tots els nivells educatius organitzem els grups en edats heterogènies, afavorint la cohesió social, el respecte per la diversitat i la participació. Les dinàmiques en grups d’edats homogènies es realitzen sobre la base de les necessitats individuals. Aquí tens l’organització dels grups:

Educació infantil

1er cicle

2º cicle

1-2 anys

3, 4 y 5 anys

Educació primaria

1er cicle

2º cicle

6, 7 y 8 anys

9,10 y 11 anys

Educació secundària

1er cicle

2º cicle

12 y 13 anys

14 y 15 anys

Batxillerat

16 y 17 anys

Els rols canvien cada any, i amb ells les funcions en el grup, és a dir que en cada cicle els nens i les nenes són els petits, els mitjans i els majors i en el cicle següent tornen a començar, sent els “ex-experts” del nivell inferior, els “inexperts” del nivell superior i així successivament. Aquest fet de canvi de rols aporta un nivell d’empatia al grup i fomenta un esperit col·laboratiu. Generalment, els grups de treball són d’edats heterogènies. Hi ha moments del dia que els grups es divideixen per edat per a facilitar el treball més sistemàtic (lectoescriptura, matemàtiques…) i l’atenció personalitzada. Els grups heterogenis són de 3-5 anys, de 6 a 8 i de 9 a 12 anys. Els majors s’agrupen per biennis (13-15, 16-18).

Terra desenvoluparà els programes educatius en castellà i en anglès. En el cas de Catalunya, València, Galícia, País Basc i les Illes Balears s’ofereix una educació trilingüe. Apliquem la metodologia de l’Aprenentatge Integrat de continguts i Llengües Estrangeres (AICLE), originalment en anglès Content Language Integrated Learning (CLIL). De manera simultània tractem continguts relacionats amb el currículum alhora que aprenem una llengua estrangera. Així desenvolupem les competències de diverses àrees a través de la comunicació.

En Terra tots/as aprenem de tots/as. Utilitzem el terme “acompanyant” per a destacar el fet que la seva funció no consisteix només a transmetre coneixements, sinó a acompanyar a nens, nenes i adolescents en el seu procés de desenvolupament. Tots/as ells/as s’han (trans)format amb nosaltres i combreguen al 100% amb el nostre propòsit i valors essencials.

Per a Terra, els “deures” passen a ser “quereres”: passar temps amb la família, ajudar amb la compra i les tasques a casa, visitar un museu, gaudir d’accions de voluntariat per a ajudar a uns altres, inventar, anar a la muntanya, llegir, somriure són alguns exemples del que tots els nens/as haurien de fer en sortir de l’escola. El fet que continuen activitats que comencen a l’escola, part d’una motivació i interès pel desenvolupament d’aquesta. D’aquí el terme “quereres”.

Envia’ns un correu a info@terraec.es i et respondrem al més aviat possible. Gràcies per l’interès.

Educació conscient per a les famílies

En aquest curs en línia gratuït el fundador de Terra, Borja Vilaseca, comparteix 7 claus perquè les famílies es converteixin en el canvi que volen veure en els seus fills i filles.

El teu curs sobre educació conscient, gratis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam orci dolor non urna, donec nisi, a id. Tellus risus scelerisque sit donec. Turpis dui lobortis in neque, sit sollicitudin id sed.

    This site is registered on wpml.org as a development site.