Terra, molt més
que una escola

Som un equip multidisciplinari de pedagogs, psicòlegs, arquitectes, científics i gestors apassionats de transformar l'educació. Hem creat una metodologia pròpia que fa possible que nens, nenes i adolescents siguin els veritables protagonistes del seu procés educatiu. El nostre compromís és que en acabar la seva etapa escolar estiguin preparats per afrontar els reptes de la vida, alhora que compleixen el currículum establert pel marc legal vigent. Estem treballant per obrir la nostra primera escola el setembre del 2024 a Barcelona. I a partir d'aquí -amb l'ajuda de mecenes, inversors i socis locals- volem crear una xarxa internacional i interconnectades d'escoles Terra.

MATRÍCULES OBERTES

Arquitectura
innovadora

Educació
per a la vida

Acompanyants
motivats

Infants i joves
feliços

Participació
activa

Què és Terra?

Una escola conscient compromesa amb el desenvolupament integral d'infants, joves, famílies i acompanyants.

El nom de la nostra escola té el seu origen en la paraula llatina "terra". Concebem els infants com a “llavors”, cadascuna única i singular. Als nostres mestres els anomenem “acompanyants”. I actuen com a “jardiners”, propiciant les millors condicions possibles per al seu ple desenvolupament. El nostre compromís és que en concloure la seva etapa escolar hagin estat capaços d'extreure i manifestar el “fruit” que van portar amb si en néixer.

L'oferta educativa de l'escola Terra

Acompanyarem a nens, nenes i adolescents entre els 3 i els 17 anys.

Oferir una alternativa de qualitat al sistema educatiu actual no és tasca fàcil. Portem des de 2016 investigant i aprenent dels pedagogs i de les escoles més innovadores de tot el món. Durant aquests anys hem estat desenvolupant i donant forma a la nostra pròpia metodologia, de manera que -quan obrim finalment les nostres portes- els nens, nenes i adolescents que vinguin a Terra visquin una experiència educativa veritablement enriquidora i transformadora. El nostre propòsit és anar obrint els diferents nivells educatius de manera gradual al llarg dels pròxims anys.

Carrousel photo 1
Infantil
(llavors)
3-5 anys
Setembre 2024
Carrousel photo 2
Primària
(brots)
6-11 anys
Setembre 2025
Carrousel photo 3
Secundària
(fulles)
12-15 anys
Setembre 2026
Carrousel photo 4
Batxillerat
(fruits)
16-17 anys
Setembre 2027

"Acompanyem el desenvolupament integral de nens, nenes i joves perquè descobreixin qui són, siguin veritablement feliços, sàpiguen per què han vingut a aquest món i facin de la seva vida una obra d'art."

Les 11 dimensions
de l'educació conscient

Una educació integral, personalitzada i amb sentit

A Terra pensem que l'educació és un procés orgànic que possibilita el desenvolupament natural de la intel·ligència, la felicitat i la creativitat innates de cada persona. Amb la intenció d'alliberar el potencial que resideix en cada llavor humana, la nostra metodologia està formada per onze dimensions, les quals tenen en compte tots els àmbits en els quals es desenvolupa la nostra existència i que considerem fonamentals per tal que les noves generacions aprenguin a crear una vida plena i amb sentit.

TECNOLÒGICA

Utilitzar les eines tecnològiques amb maduresa.

ECOLÒGICA

Estar en harmonia amb els animals i la natura.

EMPRENEDORA

Aprendre a resoldre els seus propis problemes.

FINANCERA

Gestionar els diners amb responsabilitat i integritat.

ARTÍSTICA

Desenvolupar al màxim la imaginació i la creativitat.

CIENTÍFICA

Fomentar la curiositat i el pensament crític.

SOCIAL

Relacionar-se amb els altres amb respecte i honestedat.

COMUNICATIVA

Expressar-se amb fluïdesa i naturalitat.

EMOCIONAL

Tenir una actitud positiva a la vida.

CORPORAL

Tenir cura del cos per gaudir de salut, energia i vitalitat.

ESPIRITUAL

Viure amb propòsit i sentit.

Educació conscient per a les famílies

En aquest curs en línia gratuït el fundador de Terra, Borja Vilaseca, comparteix 7 claus perquè les famílies es converteixin en el canvi que volen veure en els seus fills i filles.

El teu curs sobre educació conscient, gratis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam orci dolor non urna, donec nisi, a id. Tellus risus scelerisque sit donec. Turpis dui lobortis in neque, sit sollicitudin id sed.

  Per què Terra és una
  escola innovadora?

  Arquitectura innovadora

  L'arquitectura de Terra és versàtil, disruptiva i innovadora. Compta amb diferents ambients equipats amb gran varietat de materials que fomenten un aprenentatge actiu i significatiu que estimula la creativitat i la col·laboració.

  Educació per a la vida

  A Terra utilitzem les 11 dimensions de l'educació conscient. Una metodologia integral i amb sentit que possibilita que els nens, nenes i joves aprenguin a valer-se per si mateixos en les diferents àrees i dimensions de la seva vida.

  Acompanyants motivats

  Tots els membres de l'equip pedagògic de Terra han passat pel seu propi procés d'autoconeixement i transformació personal, fet crucial per tal d'acompanyar als infants i joves de manera amorosa i respectuosa.

  Nens i nenes feliços

  El principal objectiu de Terra és que infants i joves aprenguin a ser feliços per si mateixos, descobreixin quin és el seu autèntic propòsit i sàpiguen afrontar els desafiaments de la vida amb responsabilitat, maduresa i saviesa.

  Participació activa

  Terra utilitza l'holocràcia, un sistema de gestió horitzontal, democràtic, descentralitzat i participatiu en el qual totes les persones que formen part de l'escola poden influir en la presa de decisions per millorar el que fem.

  Per què triar Terra?

  Atenció personalitzada

  Els grups i espais d'aprenentatge estan dissenyats per oferir una atenció personalitzada i una educació de qualitat. Com a màxim hi ha 15 nens per acompanyant, això ens permet establir vincles profunds amb cadascun dels infants.

  Comunicació trilingüe

  Ens encanta la riquesa que ofereixen els diferents idiomes. Per això, oferim un acompanyament trilingüe, de manera que els infants i joves es comuniquin diàriament en anglès, castellà i català amb les persones de referència de cada llengua.

  Avantguarda pedagògica

  Portem des de 2016 desenvolupant, dins de la normativa vigent, una metodologia pedagògica innovadora que possibiliti a les noves generacions tenir l'actitud i les eines necessàries per fer front als nous reptes del segle XXI.

  Equip apassionat

  Els professionals que formem part de Terra tenim tres coses en comú: creiem profundament en l'educació conscient, som persones íntegres i comptem amb experiència en els nostres respectius camps d'especialització.

  “Qué gusto tener profesores que
  creen en lo que hacen”

  “Las otras escuelas son un rollo,
  Terra mola mucho”

  “Qué gusto tener profesores que creen
  en lo que hacen”

  “Las otras escuelas son un rollo,
  Terra mola mucho”

  L'educació conscient promou
  un nou paradigma educatiu

  A Terra qüestionem l'antiga forma de condicionar les noves generacions,
  ens obrim a una manera més amorosa i respectuosa de mirar i acompanyar els infants i joves.

  Educació tradicional

  Cadena de muntatge estandaritzada
  Aules amb pissarra i cadires
  Docent com a autoritat
  Transmissió mecànica de coneixements
  Deures, exàmens i notes
  S'ensenya a obeir
  Preparació tècnica per a la Selectivitat

  Educació conscient

  Metodologia integral i personalitzada
  Espais flexibles i estimulants
  Infants i joves són els protagonistes
  Facilitació vivencial d'aprenentatges
  "Volers" en comptes de deures i seguiment 360º
  S'estimula la llibertat de pensament
  Formació integral per a la vida

  Mai deixis d'aprendre

  Dona un cop d'ull als articles del nostre blog sobre educació conscient.

  Borja Vilaseca

  Fundador de l'escola Terra

  Carta del fundador

  Mai vaig veure el sentit al sistema educatiu industrial. Des de ben petit em vaig convertir en el pallasso, el gamberro i el rebel de la classe. M'avorria profundament i em costava molt estar quiet i en silenci. En un altre moment segurament m'haurien diagnosticat de trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH). Avui dia, em sento totalment motivat i compromès en culminar la gran gamberrada: revolucionar el sistema educatiu, creant juntament amb un equip extraordinari l'escola a la qual m'hagués encantat anar.

  Sigue inspirándote con Terra.

  ¡Suscríbete a nuestra Newsletter!

   This site is registered on wpml.org as a development site.