Qüestiona el vell paradigma educatiu
La forma vella, convencional, tradicional i establerta d'”educar” les noves generacions ha quedat obsoleta i està fonamentada en la ignorància i la inconsciència.
El que s’anomena “educar” en realitat és “condicionar”, “adoctrinar”, “programar” i, en definitiva, “civilitzar”, la qual cosa consisteix a imposar una forma d’entendre la vida i inculcar una manera de comportar-se basada en una moral subjectiva.
La mal anomenada “educació” mata la creativitat, castra l’autoestima i mutila la confiança dels nens, fomentant l’esclavitud mental, el pensament únic, el “borreguisme social” i l’estandardització de la societat.

Pensa “fora de la caixa”
Impulsa un nou paradigma educatiu, redefinint completament el verb “educar”, l’etimologia procedeix de paraula llatina “educare”, que significa “conduir de la foscor a la llum”. És a dir, “extreure una cosa que es troba al nostre interior, desenvolupant així el nostre potencial humà”.
Mentre el condicionament ens limita i esclavitza, l’autèntica educació té com a finalitat alliberar-nos i empoderar, possibilitant que ens convertim en adults madurs, conscients, savis, lliures i responsables.
En lloc de projectar sobre els alumnes la nostra manera limitada de veure el món, l’educació conscient consisteix en acompanyar-los per tal que ells mateixos descobreixin la seva pròpia forma de mirar-lo, comprendre’l i gaudir-lo.

S’inspira en la psicologia de l’innat
Concep els nens com el que veritablement són: llavors, permetent que floreixi, de manera natural, allò que cada ésser humà porta amb ell en néixer.
Parteix de la premissa que cada alumne és únic, diferent, especial i singular, i gaudeix d’una intel·ligència i creativitat pròpies i irrepetibles.
El procés pedagògic és totalment personalitzat, adaptant-se a les necessitats i motivacions de cada nen en les diferents etapes del seu desenvolupament corporal, mental i espiritual.